Zsila Sándor

1958 április 16-án születtem Budapesten. Azóta is itt élek, amolyan tősgyökeres Pestinek számítok. Gyerekként is érdekeltek a színek és formák, mindig jó kézügyességgel rendelkeztem. Szerettem alkotni, építeni, szerkeszteni. Tizenhat éves koromban találkoztam először fényképezőgéppel, azóta folyamatosan fényképezek. Megtanultam annyit, amennyit engedett a sors, ám folyamatosan úgy éreztem, hogy minden időmet fényképezéssel kellene töltenem. (Ez az álom a mai napig sem valósult meg.)

1982 óta a természetbe is kicipeltem a felszerelést, mert barátnőm (ma feleségem) gyakran járt kirándulni, így vele tartottam. Egyszer csak azon vettem észre magam, hogy többet foglalkoztat a természet fényképezése, mint minden más egyéb. Gyakran jártunk barlangba és nekem ott is fotózni kellett. Érdeklődésem egyre inkább a természet felé fordult és felszerelésemet is ebbe az irányba fejlesztettem.

1987-ben tagja lettem a NIMRÓD fotóklubnak. Ez nagy előre lépésnek számított, mert ide olyan fotósok járnak, akik szeretnek a természetben fotózni. Sok barátra leltem ebben a közösségben. Az 1989-ben alakult naturArt (Magyar Természetfotósok Szövetsége), 1990 őszén tagjai közé felvett, majd ’92-ben a szövetség titkárának választott. Összesen 15 évig voltam vezetőségi tag. 2000-ben indítottam el első természetfotós tanfolyamomat. Az első végzős csapat 2001-ben megalakította a Fényecset Fotóklub Egyesületet, amely elnökének választott. Ezt a tisztséget azóta is betöltöm.

zssanyi_gal0814-300px